1. 8. 2025   |   svátek má Oskar
 

Kapr s křenovou majonézou

Název Množství a jednotka
kapr 600 g
hladká mouka
máslo 100 g
majonéza 4 lžíce
křen
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká
Příprava: 35 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Kapra omyjeme, osušíme, naporcujeme, prosolíme a necháme odležet.
Po té kapra obalíme v mouce smíchané se sladkou mletou paprikou. Na pánvi si rozehřejeme máslo a porce kapra osmažíme do červena po obou stranách.
Na talíři doplníme porce majonézou, do které jsme vmíchali nastrouhaný křen.


 


RECEPTY

Řáholecký salát

Postup: Do mísy nastrouháme nahrubo mortadellu a tvrdý sýr. Přidáme jemně nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí maso s červenou řepou a batáty

Postup: Batáty, syrovou červenou řepu a mrkev oloupeme a nakrájíme - batáty na... zobrazit recept

RECEPTY

"Zalitá" polévka

Postup: Starší, nejlépe okoralý chléb nakrájíme na teninké malé plátečky, v talíři... zobrazit recept

RECEPTY

Nakládané okurky - nálev Pikanta Haná

Postup: Nejprve si umyjeme a vyvaříme sklenice a víčka, do kterých budeme okurky... zobrazit recept

RECEPTY

Houbová smaženice

Postup: Na sádle osmahneme najemno nakrájenou cibulku, přidáme očištěné a nakrájené... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Stará kuželna

Restaurace Stará kuželna nabízí domácí kuchyni, exclusivní vinnou nabídku,...